11. sprejem novorojenčkov in staršev pri županu občine

otrocickiV občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah posvečajo posebno skrb novorojenčkom in njihovim staršem. V času, ko praznujemo svetovni dan otroka, pripravi župan Darko Fras, za vse otroke, ki so rojeni v preteklem letu, v času od 1. septembra 2016 do 1. septembra 2017, sprejem. Letošnji, ki je potekal 4. oktobra v dvorani Kulturnega doma pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah, je že 11 po vrsti. Prireditev, ob sprejemu dojenčkov in njihovih staršev, je povezovala Maja Fridau. Na sprejem je bilo povabljenih 23 otrok, od tega 9 deklic in 14 dečkov. Za nadvse prisrčen kulturni program je poskrbela skupina otrok Kapljice iz vrtca pri Sv. Trojici, ki je nastopala pod mentorstvom vzgojiteljic Sabine Zorko, Natalije Poštrak, Sare Mlinarič in Ksenije Vogrin.
Pred sprejemom dojenčkov in njihovih staršev, je o namenu sprejema spregovoril župan Darko Fras in ob tem je med drugim dejal: »Tega dogodka se vedno veselim. Veselim se, ko lahko nagovorim starše, ki so pripeljali na sprejem svoje otroke, ki so veliko bogastvo za občino, še največje za vas starše, ki ste osrečeni s starševstvom. Zavedamo se, da imajo starši z otroki veliko skrbi. Mi v občini pa smo dolžni, da poskrbimo za varstvo otrok v vrtcu in tako pomagamo staršem, da imajo kam dati otroka, ko nimajo svojega varstva in so v službah. Naš simbolični znesek, 180 evrov na otroka, je le mala pomoč pri stroških, ki jih imajo starši ob rojstvu otroka. Vsem, ki ste se udeležili tega, zame lepega dogodka, se v imenu občine zahvaljujem, otrokom in vam starši pa želim zdravja in zadovoljstva ob svojih otrocih. Želim vam veliko otroškega smeha, radosti, veselja in sreče v družini.« 
Po nagovoru je župan Darko Fras, ob pomoči svetnice občinskega sveta občine Sv. Trojica Zdenke Polanec, otrokom izročil igračo »ninico«, mamicam pa rožico ter bon vrednosti v višini 180 EUR, ki jih bodo nakazani na njihov transakcijski račun. Po končanem prijetnem dogodku, so se starši z dojenčki fotografirali in se nato zbrali v avli kulturnega doma, kjer so jim pripravili pogostitev, ki je predstavljala srečanje in druženje med starši dojenčkov in županom.
Naj dodamo še spisek otrok, ki so bili deležni sprejema pri županu. To so: Neža Fras, Klara Ljubec, Aleksej Horvat, Aleksander Šenekar, Filip letnik, Evelin Kurnik, Jaš Slanič, Nai Pečovnik, Teo Pondelak, Lia Zorko, Nik Herman, Jakob Dajčman, Gal Karner, Nik Županič, Inaja Nigic, Jan Kekec, Tristan Pene, Mila Pirš, Taja Štumpf, Adam Duh, Ajda Ploj, Sofia Kramberger in Mia Fras.

PRENOS FOTOGRAFIJ

on 05 Oktober 2017